Twitter sahte hesap avına devam ediyor

Twitter’ın mayıs ve haziranda 70 milyondan fazla sahte hesabı askıya aldığını biliyorduk. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları yeni açıklamayla hesap doğrulama ve sahte hesapların askıya alınmaya devam edeceği açıklandı. Dün de milyonlarca hesabın daha askıya alındığı tahmin ediliyor. Twitter, kullanıcıların güvenini sağlama konusunda oldukça kararlı.

. Etiketler: , , , , ,

Geçtiğimiz mayıs ve haziran aylarında doğrulanamayan 70 milyondan fazla hesabı askıya alan Twitter, aynı aksiyona bu ay da devam ediyor. Bloglarından yapılan açıklamayla kullanıcıların takipçi sayılarındaki düşüş sebebiyle paniğe kapılmamalarını, Twitter’ın yanlış bilginin yayılmasını engellemek amacıyla sahte hesapları engellemeye devam edeceği açıklandı. Aynı açıklamaya göre, kullanıcılar ortalama olarak 4 takipçi kaybedecek.

Twitter, kilitli olan ve çok sayıda tweet atan hesapları tespit edip doğrulama talebi gönderiyor. Doğrulama yapamayan hesaplar da askıya alınıyor. Platform bu aksiyonu küresle çapta kullanıcı güvenini tazelemek için uyguladığını söylüyor.

Özellikle bilinen medya organları üzerinden alınamayan/verilemeyen haberlerin veya görüşlerin paylaşıldığı bir mecra olarak konumlanan Twitter, son yıllarda yanlış bilgilerin ve sahte haberlerin çok hızlı bir şekilde yayılmasıyla eleştiriliyordu. Bu konuda sürekli önlemler alan mecra, geçtiğimiz iki ayda da doğrulanamayan yani yazılımlarla yönetilen hesapları kapatmak için girişimlerde bulunuyor. Mayıs ve haziranda 70 milyondan fazla hesabın askıya alınmasından sonra aynı doğrulama yöntemiyle botların engellenmesine devam ediliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre dün askıya alınan hesaplarla birlikte Twitter’ın kendi takipçi sayısında da 7,7 milyonluk bir düşüş görüldü. Bunun dışında en çok takipçiye sahip olan Katty Perry’nin hesabında yaklaşık 2,5 milyon, ABD eski Başkanı Barrack Obama’nın takipçi sayısı 2,1 milyon azaldı.

İşe yarar mı?

Diğer sosyal ağlar gibi Twitter’ın da bu konuda işi hiç kolay değil. Küresel çapta, kullanıcıları ve onların temasta olduğu insanları herhangi bir konuda manipüle etmek için oldukça verimli bir araç olarak kullanılabilen sosyal medya ağları bu tip doğrulama uygulamalarını hem hesap ve topluluklar bazında hem de paylaşılan içerikler bazında sıklıkla ve daha etkili olabilecek bir çalışma grubuyla yürütmek zorunda. Çünkü bu dezenformasyon savaşı büyük ihtimalle bu mecralar var olduğu sürece devam edecek.

ilginizi çekebilir